ברוכים הבאים לחלק ב' במדריך "בונים ביחד תבנית וורדפרס. בחלק זה נתקין שרת מקומי עליו נוכל לבנות את תבנית הוורדפרס שלנו מבלי להשכיר שטח אחסון ומבלי להתעסק עם FTP, דבר אשר יוביל לבזבוז זמן וכסף.
שרת מקומי? בשביל מה?!
בכדי להפעיל אתר וורדפרס על המחשב הביתי שלנו אנו צריכים להתקין שרת אשר ידע לפרש קבצי PHP ואיתו נוכל לנהל מסד נתונים mySQL ולחבר אותו אל האתר וורדפרס שלנו.
בחלק זה של המדריך נתקין ביחד שרת על המחשב הביתי שלנו אשר נקרא wamp. שרת wamp הוא שרת חינמי לחלוטין אותו אתם יכולים להוריד בעצמכם ולהתקין בקלות!
הורידו והתקינו את WAMP
- בדקו אם מערכת ההפעלה שלכם היא 32BIT או 64BIT על ידי לחיצת כפתור ימני על "המחשב שלי" ואז על מאפיינים
- הורידו את הגרסה המתאימה של שרת WAMP אל המחשב שלכם. הקובץ יכלול את הגרסה העדכנית של Apache, MySQL ו-PHP
- עקבו אחר הוראות ההתקנה בזמן ההתקנה… הכל אוטומטי וקל לתפעול (אם יש לכם שאלה כתבו תגובה וננסה לעזור).
- ההתקנה תיצור תיקייה בשם WAMP בכונן C ובתוכה תיקייה בשם WWW בתוכה… זה השרת שלכם ובו נשים את קבצי ההתקנה של וורדפרס מאוחר יותר.
הפעילו את WAMP וודאו שהכל עובד!

לאחר ההפעלה של WAMP יופיע אייקון חדש ברשימת התוכנות שרצות ברקע… הוא אמור להיות ירוק, אם הוא אדום קיימת בעיה כלשהיא עם ההתקנה אותה תוכלו קרוב לוודאי לפתור בפורום של WAMP
נעים להכיר – שרת WAMP


יש לנו שרת מקומי, מה עכשיו?
כעת שיש לנו שרת מקומי אשר יכול להפעיל את וורדפרס ואנחנו לא צריכים להעלות קבצים לשרת בכל פעם שאנו עושים שינוי קטן בקוד של קובץ מסוים (דבר שהוא לא פרקטי בכלל) נוכל להתקדם הלאה ולהתקין בפעם הראשונה וורדפרס על הרשת המקומי שלנו. למען הסר ספק אוסיף כי האתר שנתקין לא יהיה חשוף לאינטרנט ואנו עושים זאת רק כדי לעבוד ביתר קלות על גרסה מקומית בעת שאנו בונים ביחד תבנית וורדפרס…
בחלק הבא של המדריך נבצע התקנת וורדפרס כולל התקנה של מסד נתונים. תהליך זה זהה גם במקרה של התקנת וורדפרס על גבי שרת חי כלומר גם בשטח אחסון אשר נמצא אונליין ברשת.
עזרו לנו עם LIKE ובואו אל החלק הבא של המדריך… בברכה, שגיב SEO
14 תגובות