סופו של Yahoo Site Explorer

נדמה כאילו הצרות יורדות כמו גשם זלעפות על כל מי שמספק שירותי קידום אתרים בחודשים האחרונים. זה התחיל עם המעבר של גוגל לחיפושים מקודדים מה שמקשה על כולנו לנתח את מילות המפתח ששולחות מבקרים אל האתרים שלנו ושל לקוחותינו וממשיך כעת עם סופו של Yahoo Site Explorer!

כל מי שמקדם אתרים יודע שמידע הוא הכרחי בתחום שלנו ורבים מאיתנו אם לא 99.9% מאיתנו הסתמכו זה זמן רב על המידע החינמי אשר הגיע עד כה מYahoo Site Explorer כדי לבצע מעקב קישורים על המתחרים של הלקוחות שלנו וכך לבנות יותר קישורים בפחות זמן אבל החל מה-21.1.2011 ובעקבות הודעה רשמית בבלוג החיפוש של יאהו אנו עדים לסופו של אחד הכלים השימושיים ביותר בקרב מקדמי אתרים ה-Yahoo Site Explorer!

  • אהבתם? שתפו!

ציטוט בתרגום חופשי

עם השלמת המעבר האלגוריתמי לבינג, יאהו Yahoo Site Explorer התמזג אל הכלים למנהלי אתרים של בינג. מנהלי אתרים צריכים כעת להשתמש בכלים למנהלי אתרים של בינג כדי להבטיח לאתריהם תנועה אורגנית גבוהה מבינג ויאהו!  Yahoo Site Explorer יפסיק להיות זמין החל מ21 לנובמבר 2011

אלטרנטיבות בחינם לYahoo Site Explorer?

החדשות רעות! אין אלטרנטיבות חינמיות לYahoo Site Explorer! אם אתם מעוניינים בניתוח האתר שלכם אין שום בעיה לעשות זאת כרגיל בעזרת הכלי למנהלי אתרים של גוגל או הכלי למנהלי אתרים של בינג (לא ממש אבל נגיד ש…). כמו כן תוכלו להשתמש בblekko כדי לקבל דוחות בסיסיים ביותר על המתחרים שלכם או בopensiteexplorer. שנותן מידע מצומצם בחינם אבל בהחלט מעניין מנקודת מבט של קידום אתרים.

איך משתמשים במנוע החיפוש Blekko

פשוט, כל שאתם צריכים לעשות הוא לבצע חיפוש ומתחת לתיאור האתר תוכלו ללחוץ על החץ הקטן שיפתח תפריט POP UP בו מידע מגוון על האתר שמעניין אתכם. כמובן שלא מדובר בבדיקה מלאה של הקישורים המובילים לאתר בעיקר בגלל שהאינדקס של בלקו לא מפותח כמו של גוגל ובמיוחד בהקשר לאתרים ישראליים אך תוכלו לקבל מידע מעניין ומגוון על האתר.

מידע על אתר במנוע החיפוש blekko

מעקב קישורים – אלטרנטיבות בתשלום

MajesticSeo

האלטרנטיבה הראשונה וגם האתר הזול מבין השניים למרות שנחשב קצת לפחות ויזואלי ופחות אטרקטיבי היא MajesticSeo שבטוח נהנה מקפיצה משמעותית בהכנסות בימים האחרונים. MajesticSeo מאפשר בחבילת הכסף שלו שעולה כ-30 אירו מעקב מלא אחר 60 אתרים ובין אם מדובר באתרים שלכם או לא. אם כן מדובר באתרים שלכם אתם יכולים לבקש דוח מבלי שהוא יהיה כלול ב60 אתרים על ידי העלאת קובץ טקסט לאתר שלכם בעזרת תוכנת FTP.

Seo Spy Glasses

האלטרנטיבה השנייה היא כלי דיי מעניין שנקרא SEO Spy Glasses. אני מכיר את הכלי הזה הרבה זמן והוא נותן המון המון מידע מעניין על כל אתר אך מכיוון שהוא לא מאפשר בחינה של התוכנה בגרסת הנסיון בישראל (או בכלל באיזורים שונים מארצות הברית) אני לא ממש יכול לבדוק אם הוא מחזיר כמות קישורים ראויה. אם מישהו משתמש בתוכנה זאת אשמח אם תחלקו את האפקטיביות שלה ובכל מקרה פתחתי כרטיס בתמיכה ואולי יספקו לי גרסת נסיון שעובדת בישראל.

ahrefs

האלטרנטיבה השלישית היא ahrefs. שירות קצת יקר ביחס למתחרים אבל בהחלט שירות מפורט שנותן ספירה מלאה כמות הקישורים ואפשרות לייצא דוחות לאקסלים (תכונה מעולה לחברות גדולות). בנוסף למעקב קישורים תוכלו לראות איזו מילה מקשרת אליכם הכי הרבה ואילו אתרים מפנים אליכם / אל המתחרים שלכם.

OpenSiteExplorer

האלטרנטיבה הרביעית היא opensiteexplorer. כלי מעולה מבית SEOMOZ אשר עושה מעקב קישורים בקלות על כל אתר שתרצו ומאפשר לכם לצפות בדוחות מפורטים וויזואלים על המצב החברתי של האתר, סוג הקישור ותג העוגן על פי מילה, ניתוח כותרות כפולות, ניתוח תיאורים ועוד מגוון פרמטרים רלוונטיים למקדמי אתרים. opensiteexplorer נחשב לכלי מעולה למקדמי אתרים במיוחד נוכח העובדה שבנתה אותו חברת קידום אתרים ולכן יש בו מחשבה על המידע שאנו צריכים כדי להשאר תחרותיים. עלות רישום לתוכנית PRO היא 99$ לחודש.

# MajesticSeo Spy Glasses ahrefs OpenSiteExplorer
מעקב קישורים יש יש יש יש
סטטיסטיקת מילת הקישור יש יש יש יש
חשיבות הקישור יש יש יש יש
Follow NoFollow יש יש אין יש
תמונות או קישור טקסט יש יש יש יש
אלמנטים חברתיים יש יש יש יש

אחרי ההשוואה הזאת כל שנשאר הוא "על טעם וריח". אני מקווה שעזרתי קצת להתמודד עם המעבר אל מעקב קישורים בעידן של אחרי ה-Yahoo Site Explorer. אם יש לכם כלי ששכחתי להזכיר אשמח לשמוע עליו ואתם מוזמנים להשאיר תגובה, עצה או טיפ.