כולנו מכירים את הפתגם "מרוב דובים לא רואים את היער". למקדמי אתרים אשר צריכים להישאר מעודכנים בכל עדכונים הפנדה השונים הפתגם קיבל משמעות חדשה בשנים האחרונות. כמות המידע שאנחנו צריכים להכיל וההסברים לכל לקוח מדוע האתר שלו לא מצליח יכולים לייאש גם את המקדם המנוסה.
אבל העמודים שלי באורך 300 מילה לפחות!

רבים חושבים כי… תוכן רזה = מעט טקסט בעמוד – אבל הגישה הזאת שגויה. הודות לגוגל יש לנו הגדרה של מהו תוכן רזה (Thin Content) והם מגדירים תוכן רזה כתוכן אשר אין לו ערך מוסף או ערך של ממש לגולש אשר מבקר בדף.
אבל מה זה אומר?
נכון, ההגדרה "אין לו ערך מוסף לגולש" היא הגדרה אינטואיטיבית… יתכן ואתם חושבים שיש בעמוד הזה כל מה שהגולש צריך כי "ממילא אף אחד לא קורא" או כי "זה מספיק הסברים, שיתקשרו אלינו" וכו'… אז הנה כמה דוגמאות של תוכן רזה (thin Content) כפי שגוגל מגדיר אותו וגם סרטון בו מאט קאטס מדבר על זה.
הנה כמה דוגמאות – הסברים בהמשך המאמר:
- עמודי כותרת / עמודי מילת מפתח
- עמודי אפיליאט
- עמודי סינדיקציה
- אתרי מראה / אתרים משוכפלים
עמודי כותרת / מילת מפתח (Doorways Pages)

נתקלתי בהמון אתרים של בעלי עסקים קטנים אשר יצרו עמודים רק כדי לתפוס מילת מפתח מסוימת – דוגמה טובה יכולה להיות אתר אשר יצר עמוד בשם "הובלת דירה" וגם עמוד בשם "הובלת דירות"… בתכלס, אין שום הבדל בין השירות שמציעים שני העמודים הללו ולכן אין טעם ליצור שני עמודים באותו הנושא.
אפילו אם יש לכם טקסט שונה בעמודים אלו, קל לראות כי מדובר על עמודים אשר נוצרו רק כדי להוות תשובה למילת מפתח מסוימת. עמודים כאלה חסרי ערך של ממש ועדיף ליצור עמוד אחד מושקע בנושא (במקרה זה "הובלת דירה") ולא לנסות ליצור עמודים שונים רק כדי להציע תשובה לווריאציות של מילת המפתח
עמודי אפיליאט (לא מושקעים)

עוד דוגמה נפוצה לעמודים רזים וחסרי ערך (כאשר עושים אותם בצורה גרועה) הם עמודי אפיליאט. עמודים אלו נוצרו רק כדי לספק מעט מידע על מוצר והפניה אל המוצר באיביי או אמזון או איזושהי פלטפורמה אחרת.
אין שום דבר רע ברעיון עצמו כיוון שאם אתם יכולים לעשות מזה כסף – אני בעד! אבל… חשוב ליצור עמודים אלו כך שיציעו מידע עשיר ומגוון לגולש, עמוד שבאמת יכיל מידע רלוונטי וענייני ורק אז יציע לגולש לרכוש את המוצר ולא סקירה אוטומטית של העמוד לטובת הכפתור בסופו.
עמודי סינדיקציה

אם אתם מתכנתים או אפילו מתכנתים מתחילים קיים פיתוי גדול לכתוב סקריפט שעושה סקרייפינג (Scraping) לתוכן קיים ומכין לכם תוכן מועתק ורזה כדי ליצור עמודים חדשים. עמודים כאלה אשר אינם מציעים תוכן רענן נחשבים גם הם לתוכן רזה. אתם אולי חושבים שבניתם משהו גאוני אבל בדיקה מהירה תגלה כי מתכנתים רבים כבר חשבו על הרעיון והתוצר הוא שיש לכם תוכן מאוד משוכפל וחסר מקוריות ולכן גוגל יעדיף להפנות אל הדף המקורי ממנו שאבתם את המידע ולא אל האתר שלכם.
אתרי מראה / אתרים משוכפלים

כאשר אני אומר אתרי מראה אני כמובן לא מתכוון לאתרים שהם ב100% זהים זה לזה אלא דווקא לאתרים "דומים" אשר נוצרו על ידי אותה חברה / אותו בית עסק (המקדם שהציע להם את זה) כדי להעלות המון דומיינים לאוויר או כדי לעשות אתר שונה לכל עיר (רעיון גרוע אם מבוצע גרוע).
חושבים שזה לא קורה הרבה? תתפלאו אבל פנו אלינו כבר כמה לקוחות עם 50-100 אתרים שיש להם אתרים מאוד מאוד "דומים" (משוכפלים עם שינויים עדינים) זה לזה. גם אתרים אלו הם תוכן רזה מהלך עם דומיין משל עצמו. חבל על הכסף והזמן כי לא תראו מזה תוצאות – עדיף פחות אבל מושקע.
איך נמנעים מתוכן רזה
- נסו להמנע מעמודים קצרים שאין בהם תוכן מקורי
- המנעו מעמודים שהם אותו הדבר בשינוי כותרת
- המנעו מיצירת עמוד לכל עיר (צרו דף איזורי שירות)
- אפילייאט זה אחלה! אבל, תשקיעו באקסטרה תוכן לגולש
- אל תצרו אתרי מראה כדי להצליח בגדול כי אתם זורקים כסף!
לא הכל אבוד!
גם אם יש לכם אתר שכולל את כל הטעויות האפשריות לא נדונתם להופיע לנצח בדף העשירי של תוצאות החיפוש של גוגל! אתם יכולים לתקן את האתר שלכם בעזרת מקדם אתרים מומחה או עם הרבה עמל כפיים ולהתחיל מחדש ברגל ימין. כמו תמיד השארנו את האפשרות להגיב פתוחה ואתם מוזמנים להגיב, לשאול שאלות, להוסיף מידע וטיפים וכו'.