כלי חדש מבית גוגל למנהלי אתרים: שימושיות לניידים

כלי למנהלי אתרים

אוקיי, אז לפני בערך שבוע, בתאריך ה29.10 התבשרנו על ידי גוגל כי הם הוסיפו כלי חדש לכלי למנהלי אתרים. כלי זה נקרא "שימושיות לניידים" ונועד לעזור לנו למצוא באגים קטנים או גדולים בצורה בה גולשים רואים את האתר שלנו בסלולרי ולא פחות חשוב – הכלי הזה יחזיר שגיאות לא רק בעבור דף הבית אלא עבור כל או רוב העמודים באתר שלנו. בהחלט שימושי ויש לציין, כנראה חשוב ומשפיע על הקידום.

אז מה הכלי החדש הזה?

לפני ההסבר, הנה ציטוט קטן בתרגום חופשי מהודעת הפרסום המקורית בבלוג של גוגל למנהלי אתרים:

השימוש בסלולרי גודל בצורה מדהימה ולא רק בכמות הרזולוציות אלא גם באחוזי השימוש. בכדי לשמור עליכם בעניינים ולעזור לכם לגלות בעיות בתצוגת האתר שלכם ועמודים באתר שלכם הוספנו את הכלי שימושיות לניידים לכלי למנהלי אתרים.

הכלי החדש מציג בעיות שזיהינו בתצוגה סלולרית ברוחבי האתר שלכם וגרף אינפורמטיבי אשר מציג תקלות לאורך זמן כדי שתוכלו למדוד את השיפור בטיפול בבעיות.

אתר ידידותי לטלפונים ניידים הוא אתר שאפשר שמאפשר לקרוא את הטקסטים שבו ולהשתמש בו בקלות בעזרת טלפון נייד על ידי גלילה למעלה או למטה, למשוך הצידה כדי לחפש עבור תוכן, לעשות זום כדי לקרוא טקסט ובכדי להשתמש באלמנטים שונים באתר. בכדי להקל על גולשים אשר משתמשים בסלולרי הכלי מציג בעיות נפוצות כגון: תוכן מסוג פלאש, תגי Viewport חסרים, פונטים קטנים מידי, תוכן שאינו מיושר נכון, כפתורים לחיצים שקרובים מידי אחד לשני ועוד.

כמה מילים על אתר מותאם סלולרי

ישנן שתי גישות עיקריות ליצירת אתר לסלולרי, הראשונה היא יצירת אתר חלופי לאתר המקורי או כפי שזה נקרא גרסה סלולרית והשנייה עלינו דיברנו בפירוט במאמר "מה זה עיצוב רספונסיבי?"(במאמר הדגמה חיה של עיצוב רספונסיבי) נקרא עיצוב רספונסיבי, משמעות המילה היא מתאים את עצמו לגודל המסך (בהקשר של בניית אתרים).

הגישה הקלה, המודרנית והרווחת יותר היא לבנות אתרים רספונסיביים. בצורה כזאת אין סכנה של תוכן משוכפל וגם אין צורך ליצור עמודים חדשים באתר הסלולרי שלכם כשאתם יוצרים עמודים חדשים באתר הבית שלכם. למרות זאת גם הגישה של יצירת אתר חלופי שרדה מכיוון שאין תמיד דרך או זה לא כלכלי להמיר אתר קיים לאתר רספונסיבי (אנחנו בונים אתרים רספונסיביים!)

 איפה מוצאים את הכלי שימושיות לניידים

איפה מוצאים את הכלי

לכל מי שמכיר את הכלי למנהלי אתרים, אני בטוח שתוכלו למצוא אותו בקלות אבל ליתר ביטחון. אתם צריכים להתחבר לכלי למנהלי אתרים בעזרת החשבון אשר מנהל את האתר. אני מקווה שכבר יצרתם את החשבון המתאים בכלי למנהלי אתרים וכי אימתתם את האתר שלכם. אם כן, כל שאתם צריכים לעשות הוא ללחוץ על התפריט תנועות חיפוש ועל התת פריט התאמה לשימוש בנייד (ראו תמונה).

עוד אין לכם חשבון בכלי למנהלי אתרים?

הגיע הזמן (כבר אתמול) ליצור חשבון בכלי למנהלי אתרים ולשייך את האתר שלכם. פשוט הרשמו ועשו זאת. אין צורך במדריך, זה קל ומהיר ומלמד המון על האתר שלכם.

הצצה אל הכלי שימושיות לניידים

הנה תצלום מסך מתוך הכלי למנהלי אתרים עם הודעות שגיאה לגבי האתר שלנו

תצלום מסך מתוך שימושיות לניידים

מה זה מלמד אותנו?

  • הגרף מראה לי מתי התגלו השגיאות
  • יש מספור של כמות השגיאות
  • יש כמות של שגיאות לפי סוג
  • יש סוגי שגיאות שונות

מידע נוסף בלחיצה על סוג השגיאה

לחיצה על סוג השגיאה מציגה לנו באילו עמודים בדיוק קיימת השגיאה, מתי היא זוהתה וכמה פעמים היא חוזרת על עצמה באתר שלנו. בנוסף… כאשר לוחצים על הכתובת בה נתגלתה השגיאה, גוגל חולק איתנו מידע נוסף ומאפשר לנו לבדוק את הגרסה בצורה חיה בתוך סימולטור סלולרי.

כמה זה חשוב לתקן שגיאות?

אני תמיד בדעה כי אם גוגל טרחו ליצור כלי שעוזר לנו לבדוק משהו ובמיוחד משהו אשר משפיע על חווית הגולש מדובר על פקטור חשוב מכל בחינה ובוודאי כזה אשר עשוי להשפיע על מיקום האתר שלנו בתוצאות החיפוש.

כיום, אתר סלולרי הוא לא אופציה אלא הכרח! ולכן חשוב לוודא כי האתר שלנו נגיש, קריא ונוח לניווט מטלפון סלולרי. כמות הגולשים אשר משתמשים בנייד שלהם כדי לגלוש באינטרנט גודלת מיום ליום וחבל לפספס אותם בגלל נושא טכני.

  • אהבתם? שתפו!