מקדמי האתרים בינינו מכירים ויודעים מהו "באונס רייט" ומדוע חשוב לשמור עליו נמוך. במאמר זה אעבור אתכם על מספר שיטות איתן ניתן להוריד את כמות הBounce Rate (תמיד פעולה מבורכת) אך כיוון שהאתר נועד לכל מנהלי האתר בואו נתחיל עם הסבר קצר על bounce rate.
אז מה זה Bounce Rate?
באונס רייט (Bounce Rate) הוא אחוז הנטישה של מבקרים אשר יצאו מהאתר שלכם מבלי לעבור לדף נוסף… כלומר הם עזבו את האתר מאותו הדף בו הם נכנסו אל האתר. לסיכום… גולש אשר העלה לכם את אחוז הבאונס רייט (אחוז הנטישה) הוא גולש שביקר רק בדף אחד באתר שלכם. העובדה הכואבת שחשוב להבין וזה לא רע בכל המקרים היא שהגיע גולש אל האתר שלכם והוא לא עשה אפילו קליק אחד!!
מתי זה קורה?
- גולש שחיפש בגוגל נכנס לדף באתר שלכם ולחץ BackSpace במקלדת שלו
- גולש נכנס לאתר שלכם ולאחר שלא מצא מידע סגר את הלשונית / חלון
- גולש נכנס לאתר ואחרי שכן מצא מידע סגר את הלשונית / חלון
דוגמאות בהן אחוז הנטישה של אתר גדל (תמונה שווה אלף מילים!)

אחוז נטישה – שאלות ותשובות
האם מנועי חיפוש נספרים כחלק מהסטטיטיקה של הגולשים באתר?
מכיוון שגוגל אנליטיקס דורש שימוש בג'אווה סקריפט (Javascript) ומרבית מנועי החיפוש לא מפעילים קוד ג'אווה סקריפט הם לא נספרים בצורה אוטומטית.. בנוסף, גוגל מנסה לתת לנו תוצאות מדוייקות מאוד ולכן תמחשבת גם במנועי חיפוש (ויש מעטים) שיודעים כיצד להפעיל ג'אווה סקריפט ולכן מנועי חיפוש לא נספרים על ידי גוגל אנליטיקס.
איך אני יכול לזהות את הדפים בהם אחוז הנטישה גבוה?
1. התחברו אל גוגל אנליטיקס ובחרו באתר אותו אתם רוצים לשפר. כעת אתם צופים בחלון המכיל תקציר של כל המידע הנקרא DashBoard… אם לא תוכלו לבחור בdashboard בתפריט השמאלי.. מצד שמאל מתחת לגרף המבקרים באתר יוצג אחוז הBounce Rate ולצידו המילה Bounce rate שהיא קישור אשר יוביל אתכם לדף עם גרף של אחוזי הBounce Rate לאורך הימים שחלפו..
2. בנוסף, בכדי לדעת מאיזה דפים יוצאים הכי הרבה גולשים תוכלו לבחור בתפריט השמאלי ב Content ואז בתת התפריט Top Landing Pages. דוח זה יראה לכם מהם דפי הנחיתה המובילים באתר שלכם… כעת עליכם לעבור אל Top exit Pages, גם הוא תת תפריט של התפריט Content. חלק זה ייתן לכם מידע רב על דפים מהם יוצאים רוב המשתמשים באתר שלכם.
האם זה צריך להבהל מאחוז נטישה (Bounce Rate) גבוה?
התשובה הקצרה היא לא בכל המקרים! ראשית, כדאי לבחון את אחוז הנטישה לאורך זמן ולא לאורך שבוע או אפילו חודש בודד… שנית, קיימים מקרים רבים בהם אחוז נטישה גבוה הוא מתבקש ולא מצביע על איכות האתר או התוכן… קחו לדוגמא את "גוגל תרגום" אשר מציע תרגום חינמי של מילים… כמובן שאנו נכנסים אליו רק כשאנו צריכים לתרגם מילה / משפט או דף רק כשאנחנו צריכים ועוזבים אותו מייד לאחר מכן. במקרה זה אין שום סיבה בה אחוז הנטישה יהיה לפקטור.
עוד דוגמא קצת יותר קרובה לבית הוא דף נחיתה בו יש קצת מידע וטופס.. בדף כזה אנו לא ממש צריכים ולפעמים לא ממש רוצים שהגולשים יעברו לדף אחר כדי לקרוא עוד מידע ומעדיפים שהם ישאירו פנייה… במקרה זה יהיה לדף זה אחוז נטישה של 100% אך זה טבעי והגיוני בשל הטבע של הדף.
במקרה ויש לכם אתר תוכן או (בצורה יותר פרטנית) דף שאמור להוביל אל דפים אחר ואתם רואים שהמון גולשים עוזבים לאחר דף אחד יש לשים לכך לב ולנסות למצוא את הסיבה לכך ולתקן כך שנהנה מתנועה גדולה יותר בתוך האתר שלנו.
משפרים את אחוז הנטישה (Bounce Rate)!
1 מעודדים את הגולש להקליק / לקרוא עוד
ישנם אתרים רבים אשר בהם מידע מעולה אשר נכתב ביזע ודמעות (מרוב צפייה במסך) בהם אין "קרא מידע נוסף" בנושא… אם מדובר בדף שהוא דף שירותי החברה אשר מסתיים בטופס צור קשר זה כמובן בסדר גמור ובכל זאת כדאי לשקול להפנות את הגולש אל דף "פנייתך התקבלה, תודה רבה.. אתה מועבר לדף החדשות החמות".. או הודעה דומה.
עבור אתרים אשר מפרסמים מאמרים כדאי להוסיף בתחתית המאמר קישורים למידע נוסף מאותה הקטגוריה אשר יציעו לגולשים מידע נוסף על הנושא שהם קוראים או יעודדו מעבר אל מאמרים בנושאים קרובים… בצורה כזאת אתם עובדים נכון.. מצד אחד אתה מציעים מידע מקיף מאוד ובונים לעצמכם אמינות וקהל קוראים שיחזור אל האתר שלכם וגם עוזרים לשפר את אחוז הנטישה על ידי כך שאתם מעודדים גולש לעבור לעמוד הבא…
2 השקיעו בתוכן איכותי עם קישורים בתוך הטקסט
לעולם אל תכתבו מאמרים עבור מנועי חיפוש (מנסיון)… מאמרים אלו יהנו ממילא מחשיפה מעטה ולא יעזרו לכם ממש בקידום כיוון שגולשים שיכנסו אליהם לא ימצאו את המידע האמיתי שהם מחפשים. כאשר אתם כותבים מאמר ובין אם הוא מאמר מקצועי אם מאמר חוויתי (משהו שעברתם) חבשו את כובע הגולש שלכם ונסו להיות מעניינים ולהעשיר במידע רלוונטי.
בנוסף, צעד חכם הוא לשלב קישורים בתוך הטקסט אל מאמרים אחרים בנושאים קרובים ישירות מתוך המילה המתארת את המאמר. לאחרונה אני נתקל ביותר ויותר אתרים אשר הגדירו בעזרת CSS את הקישורים באתר שלהם בצורה כזאת שאנו, הגולשים לא רואים שיש קישור והוא נראה בדיוק כמו שאר הטקסט… זה צעד שגוי אפילו אם עשיתם אותו כדי שלא לאבד תנועה לקישורים יוצאים (הגדירו אותם שיפתחו בחלון חדש!). חשוב שהגולשים יראו שיש קישור כך שישקלו ללחוץ עליו ולנווט בין דפי האתר שלכם.
3 ניווט קל ונוח לשימוש
מעבר לעובדה שהעדכון האחרון של גוגל שם דגש על מבנה אתר מרווח וקל לשימוש גם אנחנו בתור גולשים באתרים אחרים שונאים להגיע אל אתר בו קשה לנווט בין עמודים… כפי שכתבתי בנקודה מספר 2 כדאי להכליל קישורים ישירות בתוך הטקסט וגם להשתמש בסוף המאמר אליו יגיעו לרוב גם המבקרים אשר לא קוראים את כל המאמר ורק סוקרים בצורה מהירה טיזר אשר יעודד לבקר בעמודים נוספים.
בנוסף, בחרו בקפידה את תפריט האתר הצדדים… למרות שכדאי להדגיש את השירותים שאתם מציעים כדאי גם לכלול בתפריט הצד "חדש באתר" כמו גם פריטים חברתיים כמו חדשות מטוויטר או תיבת אוהדים של פייסבוק.
4 מהירות האתר קובעת!
אין לכם מושג כמה מהירות האתר משפיעה על שביעות הרצון של הגולש… זה נכון שאתרים מודרניים ובמיוחד אתרים עם מערכת ניהול תוכן כמו אתרי וורדפרס או ג'ומלה הם אתרים מעט יותר כבדים אך ישנם המון צעדים שאתם יכולים לעשות כדי לשפר את מהירות האתר שלכם. למידע נוסף על החשיבות של אתר מהיר בקרו במאמר: אתר מהיר? כן פקטור של קידום אתרים או לאתרים מבוססי וורדפרס איך עושים Browser Caching
5 עצלנות אל מול הצלחה?
גוגל מציע את אחד הכלים הנדירים אשר נקרא Website Optimizer בו תוכלו ליצור שני גרסאות של אותו הדף… בצורה כזאת תוכלו למדוד את ההצלחה של דף אחד לעומת גרסה אחרת של אותו הדף… גוגל עשו ניסו מעניין בו הם בדקו שתי גרסאות של דף פיקאסה כדי ללמוד איזה דף ימיר יותר כלומר יגרום ליותר גולשים להרשם / להוריד את פיקאסה… (קראו עוד כאן: טיפים לעיצוב אתרים)
6 כותרת קצרות ומעניינות
רבים מאיתכם לא באמת עומדים לקרוא את המאמר המלא שלי.. אני יודע ולא לוקח ללב. בתור גולשים באינטרנט עמוס בתוכן רובנו למדנו לרפרף בין כותרות עד שעינינו נתקלת בכותרת שמעניינת אותנו ולכן זה חשוב ביותר להשתמש בכותרות מפתות, קצרות ומתמצתות כדי שהמבקרים באתר שלנו לא ימהרו לסגור אותו ולעבור אל האתר הבא בתור.
אל תניחו שאם כתבתם תוכן איכותי הם באמת יחפשו אותו בין פסקאות ארוכות ולכן, חלוקה נכונה של המאמר שלכם אל פסקאות קצרות וכותרת ברורות ואטרקטיביות לצד מבנה קישורים בתוך הטקסט יעזרו לגולש לקרוא וכך להגיע אל הדף הבא באתר שלכם.
7 תמונות שמקשרות אל..
בואו נודה בזה. אם אתם מקדמי אתרים אתם בוודאי שלא ששים לקשר תמונות אל דפים בתוך האתר שלכם אבל זאת טעות שיכולה להתברר כטעות חמורה.. במאמר שכתבנו לאחרונה "גוגל בינג ורשתות חברתיות" עשינו ניסוי עם התמונה של טוויטר שהוביל ל100 חברים חדשים בטוויטר.. לתמונה כמו שכולנו יודעים יש כוח אדיר והתמונה הנכונה מעודדת לחיצה יותר מעשר קישורים.
8 הקפידו לבנות דף 404!
מנהלי אתרים רבים שוכחים או אומרים לעצמם.. אז אין לי דף 404 או.. יש לי דף 404 אבל הוא לא באמת מושקע… אז זהו ש… חשוב להקפיד לבנות דף 4040 עם קצת סטייל, קישורים אל דפים ראשיים באתר שלכם ואם אפשר גם מנוע חיפוש בתוך הדף. דף 404 מושקע הוא דרך לבטל "דרך ללא מוצא" באתר שלכם וזאת אחת המטרות כאשר מבקשים לשפר את אחוז הBounce Rate.
בונים דף חדש?
אם אתם רוצים להגדיל את כמות התנועה בתוך האתר שלכם כלומר לשפר את אחוז הנטישה (Bounce rate) חשוב לסגל לעצמכם הלך חשיבה עוד בשלב בו אתם בונים דף חדש לאתר שלכם. נסו לקלוע למידע אשר הגולש מחפש כאשר הוא הקליד את מילת המפתח המסוימת.
גם במקרה של חנות אלקטרונית אשר דף הנחיתה שלה הוא לרוב דף של מוצר יש להכליל מידע נוסף, מוצרים דומים ואם אפשר חוות דעת של גולשים על המוצר. תתפלאו לגלות כמה ביקורת טובה על המוצר או על מוצר דומה תשפר את אחוז המכירות והפניות (שיפור של עשרות אחוזים).
לכן כאשר אתם בונים עמוד חדש נסו לחשוב על 3 הפקטורים הראשיים

מה עושים האתרים המובילים?
מכיוון שלכל אתר בהתאם לטכנולוגיה עליו הוא מבוסס יש פלאגאינים (תוספים) אחרים אשר מאפשרים לו לשנות את מבנה הדף לא אכנס לאיזה תוספים כדאי להוריד, להתקין או לבנות בשביל האתר שלכם ובמקום זה נסתכל על האתרים המובילים מבחינת כמות הגולשים בעולם הקידום אתרים כדי לראות מה הם עושים לעידוד הקליק אל הדף הבא. לדוגמא…
כל פוסט באתר searchengineland נגמר כך:

- יש הפניה / קישור אל מאמר רלוונטי
- יש תיאור של כותב המאמר עם קישורים
- תיבות "שתפו עם אחרים" בטוויטר, פייסבוק וכו'
- אפשרות להרשם בעזרת אימייל לחדשות מהאתר
- מובנה בבלוג אפשרות להגיב למאמר
כך נגמר כל פוסט באתר blogstorm:

- מבנה צבעים נעים אך כזה שמדגיש
- אפשרות להרשם עם אימייל כמנוי לאתר
- רשימה של פוסטים רלוונטים למאמר הנוכחי
- קישור אל הקטגוריה של המאמר
- כפתורי "שתף ברשתות חברתיות"
מסקנות
שיפור של אחוז הנטישה מתחיל במידע מבוסס ולכן מתחילים תמיד בממשק הסטטיסטיקה שלכם. אם אתם כמו רובנו משתמשים גם בגוגל אנליטיקס כדאי להתחיל בו וללמוד בו היכן רוב הגולשים עוזבים את האתר שלכם. ניסיון לשפר את אחוז הנטישה (Bounce Rate) יוביל לשיפורים רבים במבנה האתר שלכם כיוון שהוא מחייב לחשוב מה לא עובד בדפים שלכם ומה במבנה של דפים באתר שלכם לא מעודד לפעולה, איך אפשר לגרום לגולשים להקליק כדי לקרוא עוד בנושא ועוזר להבין קצת יותר את הלך הרוח של מבקרים חדשים וותיקים באתר שלנו.
בנוסף, חשוב להקפיד על מבנה דף נוח שמעודד קהילה של קוראים ובמקביל להפנות גולשים אל דפים נוספים באתר שלכם. חשוב להקפיד על קישורים טקסטואליים (בתוך הטקסט) כל שיהיה קל להבחין בהם וללחוץ עליהם וללמוד כל העת מה לא עובד ולשפר את המבנה.
24 תגובות