מדריך קידום אתרים למתחילים בחינם

למי מתאים לקרוא סדרת מאמרים זאת? סדרת מאמרים זאת מתאימה גם לבעלי אתרים חסרי ידע וניסיון אשר מעוניינים לקדם את האתר שלהם בעצמם. וגם למנהלי אתרים אשר מעוניינים לרענן את זיכרונם. בעולם התחרותי המודרני כל אתר חייב לנהל קמפיין פרסומי ברשת האינטרנט. רק להחזיק אתר איננו מספיק והאתר שלכם עשוי להיבלע בכמות המידע הבלתי נדלית שצומחת מיום ליום. מנועי חיפוש עובדים בצורה פשוטה. אתם מקלידים מילה או מחרוזת חיפוש והמנוע חיפוש מחזיר תוצאות בהתאם לרמת החשיבות וההתאמה של הדפים שהוא החזיר למילת החיפוש שלכם.

המטרה שלכם לשפר את רמת החשיבות של האתר שלכם בדירוג של מנועי חיפוש ובמקביל לשפר את האתר שלכם כך שכמות הפניות ביחס לכמות הגולשים / כמות המבקרים באתר שלכם תעלה! סטטיסטיקה זאת נקראת אחוז ההמרות. המרה היא ביקור אשר הפכה לפנייה של גולש וזאת היא המטרה הסופית של כל בית עסק אשר יצר אתר עסקי ברשת האינטרנט.

מדריך זה נמצא בבנייה חוזרת – אנא חזרו בעוד מספר ימים.

הקדמה: חשוב לקרוא! +
מדריך זה נוצר כדי לתת לבעלי עסקים ומקדמי אתרים מתחילים דריסת רגל בעולם של שיווק באינטרנט. אין ספק כי קיימים המון מדריכים מעולים לקידום אתרים אבל חלקם הגדול כתוב באנגלית והיתר אינם מקיפים ומכילים את כל המידע. זאת לא כדי להגיד שאין חלופות! בוודאי שיש אך אני אנסה לשתף אתכם מידע רב ככל האפשר מנקודת האפש ועד לקמפיין פעיל ברשת האינטרנט.

דוגמאות במהלך המדריך

במהלך המדריך כולו אנו משתמשים בממשק אשר בנינו לניהול מידע הקידום של אתר בודד או המון אתרים תחת קורת גג אחת. הממשק עדיין איננו פתוח לרישום אוטומטי אך אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר למידע נוסף על שימוש בממשק בעלות של 29.99ש"ח לחודש (בלבד!). מידע נוסף תקבלו בשמחה מצוות החברה.

תמונות, טיפים וקישורים

במהלך המדריך נשתמש בעזרים שונים כדי להציג לכם מידע עשיר כגון תמונות מתרחבות, טיפים (במעבר עכבר) וטאבים חכמים. לרוב מדובר על מידע חשוב שכדאי לקרוא ולכן שווה להקליק, לרחף מעל או ללחוץ על תמונות כדי ללמוד עוד.

פרק א: מדברים על פרמטרים +

אז מה קובע את דירוג האתר שלכם ברשת?

רשימת הפרמטרים אשר משפיעה על דירוג האתר שלכם היא ארוכה ואף אחד (שאני מכיר) יודע את כולה ובכל זאת בואו ניגע ברשימת פרמטרים עליהם מסכימים מרבית מקדמי האתרים ברשת הישראלית והעולמית. אתם מוזמנים לעזור לנו ולדרג את הפרמטרים.

מה זה פרמטרים?
פרמטרים הם המדדים בהם משתמש גוגל כדי לדרג את האתר שלכם. אם לדוגמה גוגל משתמש ב200 פרמטרים סימן שהוא נותן לכם ציון עבור 200 מאפיינים ואז משכלל את הציון כדי לקבוע את המיקום של האתר שלכם במילת מפתח מסוימת.
פרמטרים גלובליים ופרטניים
כמו כל דבר בדירוג אתר גם פרמטרים נחלקים לשתי קבוצות. הראשונה היא פרמטרים בעזרתם מדרגים את האתר שלכם ככלל והשנייה היא קבוצה של פרמטרים בעזרתם מדרגים דף ספציפי באתר שלכם (בצורה פרטנית – דף דף).

* לחצו על הכפתור ועזרו לדרג את הפרמטרים בהתאם לדעתכם האישית (תודה!)

גלובלי באתר

שם פרמטר תיאור הצבעות גולשים תוצאה
1 מילות מפתח בכותרת המטא של העמוד
5 לא חשוב
חשוב 25
4 תיאור מטא אטרקטיבי ומניע לפעולה
0 לא חשוב
חשוב 16
3 מילות מפתח כחלק מהדומיין שלכם
8 לא חשוב
חשוב 28
2 מילות מפתח בכותרת העמוד הויזואלית
9 לא חשוב
חשוב 32
5 כמות הקישורים הכללית לאתר שלכם
3 לא חשוב
חשוב 22
6 כמות הקישורים הנכנסת לכל עמוד
3 לא חשוב
חשוב 17

רשימת פרמטרים מורחבת

פרק ב: מכינים את השטח! +

ברור לכולנו שקמפיין קידום אתרים מוצלח נסמך על מידע והרבה ממנו! ולכן, לפני שנתחיל לקדם את האתר שלנו צריך להכין את השטח. עם מבחינת האתר וגם מבחינת התשתית הנכונה לשמור בה מידע!

הכנות באתר (onsite)

לפני שנתחיל אנחנו צריכים מידע! ולכן נשתמש בכלים המובנים של גוגל כדי לקבל אותו. זה קל מאוד אם מדובר באתר שלנו… אם מדובר על אתר של לקוח תוכלו לעשות את אותו הדבר בתנאי שיש לכם גישה לקבצי המקור / קוד האתר או שקיים לאתר ממשק ניהול אשר מאפשר זאת.

אז מה אנחנו צריכים?

* אתם כמובן מוזמנים לדלג על שלב שכבר ביצעתם!

הכנות ראשוניות:

סדר תיאור פעולה קישור איך עושים את זה? למה?
1 gmail פותחים אימייל בגימייל בקרו בגימייל מרכז עזרה
2 google analytics מטמיעים באתר קוד מעקב של גוגל אנליטיקס גוגל אנליטיקס הרשמה קוד מעקב
3 google webmaster tools להטמיע באתר קוד של הכלי למנהלי אתרים מבית גוגל הכלי למנהלי אתרים הרשמה מדור עזרה

חשבונות חברתיים:

סדר תיאור פעולה קישור איך עושים את זה? למה?
1 Google Plus יוצרים פרופיל משתמש בגוגל פלוס בקרו בגוגל פלוס סיור בגוגל+ תחילת עבודה
2 Facebook יוצרים פרופיל משתמש בפייסבוק בקרו בפייסבוק אודות פייסבוק תנאי שימוש
3 Twitter יוצרים פרופיל עסקי בטוויטר בקרו בטוויטר הרשמה מדור עזרה

סטטוס אתר ברשת

כאן דרוש הסבר קצר. אנו רוצים לבדוק מה קורה עם האתר ומה המצב שלו היום. בדיקה זאת היא בדיקה ראשונית ביותר ואנו נאלץ לעשות בדיקה מעמיקה פי כמה בהמשך הדרך! חשוב לקרוא את המידע הנוסף אשר צירפתי לכל צעד!.

מה אנחנו בודקים?

  1. כמות האזכורים של שם המותג
  2. כמות האזכורים של הדומיין
  3. כמות הקישורים הנכנסים לאתר
  4. כמות הדומיינים המקשרים אל האתר
  5. כמות העמודים המאונדקסים בגוגל

כמות האזכורים של שם המותג

אז איך בודקים את כמות האזכורים של שם המותג? בקלות! בעזרת גוגל… פשוט הקלידו את שם המותג בגוגל והקיפו את השם עם מרכאות. חשוב שלא לכלול את האתר עצמו בתוצאות החיפוש כיוון שאנו רוצים לקבל מידע אמיתי ולכן נשתמש במחרוזת חיפוש מותאמת (תצטרכו להתעלם מ2-3 התוצאות הראשונות אשר יחזרו מהאתר עצמו).

לדוגמה

[html] // המינוס עם שם הדומיין מודיע לגוגל שלא לכלול את האתר בתוצאות "שגיב SEO" -en.sagive.co.il [/html]

נסו את זה בעצמכם

כמות האזכורים של הדומיין

את כמות האזכורים של הדומיין בצורה ישירה באתרים שונים נבדוק באותה שיטה בה בדקנו את כמות האזכורים של המותג שלכם – בעזרת גוגל! גם כאן נשתמש במחרוזת חיפוש מותאמת של גוגל כיוון שזה קל, מהיר ומדויק לרוב.

לדוגמה

[html] // אנו מחפשים אחר שם הדומיין מבלי לכלול את הנקודות "sagive co il" [/html]

נסו את זה בעצמכם

כמות הקישורים / הדומיינים אשר מפנים אל האתר

אז איך בודקים את כמות הקישורים וכמות הדומיינים אשר מפנים אל האתר ברגע הנוכחי הזה?

הכלי למנהלי אתרים של גוגל

אם כבר התקנתם את הכלי למנהלי אתרים של גוגל ועברו מספר ימים מאז ההתקנה תוכלו לקבל את המידע הזה ישירות בתוך גוגל! זה הצורה המועדפת לקבל את המידע הזה. הדרך השנייה היא להשתמש בכלי חיצוני כמו MajesticSeo או הכלי של Moz. שניהם לא מדוייקים אבל זה יצטרף להספיק.

באופן אישי אני ממליץ לחכות יום יומיים ולבדוק בכלי למנהלי אתרים. למרות שיש ספק לגבי הדיוק של מידע זה זאת הדרך הנוחה ביותר לבדוק בכלי שקובע את דירוג האתר שלכם!

הכלי למנהלי אתרים

שומרים את המידע!

חשוב לשמור את המידע שאספנו כדי להשוות אותו בנקודות זמן עתידיות לאורך תהליך הקידום. בלשונית הבאה אני מציע קובץ אקסל להורדה בו תוכלו לשמור את המידע הנ"ל בלשונית תמונת מצב אליה תוכלו להגיע מדף הכניסה של האקסל. הורידו את הקובץ ושמרו את המידע להתייחסות בעתיד.

פרק ג: איסוף המידע +

דרך לאיסוף ושמירת המידע

אנו נאסוף המון מידע בתהליך הקידום של האתר שלנו ברשת! החל ממשתמשים שונים לאתרים שונים ועד תיעוד של פעולות קידום, כלים בהם נעשה שימוש תדיר, רשימה של משאבים כגון אינדקסים ואתרי מאמרים ועוד ולכן אנו צריכים ואפילו חייבים מסמך בו נוכל לאסוף מידע זה.אתם חייבים ליצור דרך לאחסן את המידע! אתם יכולים ליצור אקסל או להשתמש באקסל מושקע שהכנתי בשבילכם אשר יעזור לכם באיסוף המידע. חשוב לציין כי באופן אישי אנו נשתמש בממשק פנימי אשר יצרנו עבור הקידום בדוגמאות אשר יוצגו במדריך זה ( מידע נוסף)
אקסל

רוצים להוריד את האקסל שהכנו עבורכם?

הכנו עבורכם אקסל מושקע שיעזור לכם לנהל את המידע אותו תצברו במהלך המדריך ותהליך הקידום בכלל. שתפו והורידו את האקסל בחינם!

פרק ד: יוצרים דף לעסקים ברשתות חברתיות +
מתחילים עם צעד ראשון גדול וחשוב. אנחנו ניצור פרופיל עסקי או ליתר דיוק דף עסקי מותאם ומעוצב לבית העסק שלכם ברשתות החברתיות המובילות כלומר בגוגל+, בפייסבוק ובטוויטר.

מכיוון שכבר יצרתם חשבונות משתמש ברשתות אלו כל שנותר הוא לרוץ על התהליך של יצירת דף עסקי מקצועי ומלוטש. יתכן ותצטרכו להוציא החוצה את כשרונות העיצוב שלכם (אני מקווה שיש לכם כאלה)!

יוצרים דף לעסקים בפייסבוק

פרק ד: אוספים משאבים! +

מדריך זה נמצא בבנייה חוזרת – אנא חזרו בעוד מספר ימים.