
ב23 במאי שנת 2013יצא לו לחופשי עדכון פינגווין אגרסיבי ומשפיע שעשה שרירים, שינה מיקומים וקבע מחדש דברים ברשת הישראלית והעולמית בו זמנית. מאז ועד היום גוגל עדכנו, עדנו והרחיבו את השפעותיו ברחבי הרשת! בסקירה הבאה נלמד מה הסקנו, איך להגיב ומה חשוב לדעת
מהו בכלל עדכון פינגווין?
עדכון פינגווין הוא פילטר (מסנן בעזרתו מדרגים אתרים). אשר ראה אור לראשונה בפברואר 2011 ומטרתו לעצור, לבלום ולהעלים אתרים עם איכות נמוכה מלהופיע בתוצאות החיפוש של גוגל. מאז ועד היום שינה עדכון פינגווין גרסה מספר פעמים, התפתח והשתכלל והותאם לרשת האינטרנט המודרנית.על עדכון אלגוריתם נועד לחדד או להוסיף פילטרים ופרמטרים בעזרתם משתמש גוגל כדי לדרג אתרים עסקיים ואתרים בכלל ברחבי ברשת האינטרנט. עדכון פינגווין נועד לטפל בעיקר בספאם ולהוריד את הערך של קישורים מסוגים מסוימים, לבטל את ההשפעה של התנהגויות ספאמריות ועוד.
מחקר וגם משאל עם!
מחקר זה בנושא כוונותיו של עדכון פינגווין 2.0 הוא גם משאל עם! עזרו לנו לדרג את הפרמטרים עליהם מקדמי אתרים מהעולם מדרבים בהקשר של עדכון פינגווין 2.0 כדי שכולנו נבין מהם באמת הפרמטרים עליהם משפיע עדכון אלגוריתם זה.
גיוון תג העוגן

תמו הימים בהם קישרתם בלי סוף אל אותו עמוד עם אותה מילת מפתח פעם אחר פעם אחר פעם * 1000. גוגל רואה מעתה פרופיל קישורים כזה כפרופיל ספאמרי ולא טבעי (עד כמה שהמילה טבעי מתאימה כאן). למי שלא מבין את הרעיון הכוונה היא לא לקשר אל עמוד מסוים באתר שלכם רק עם אותה מילת מפתח.
מיתוג תג העוגן

קיימות טענות רבות כי לצד גיוון משמעותי בווריאציה של תג העוגן בו אתם ואחרים (מותר לחלום) משתמשים כדי לקשר אל האתר שלכם קיימת חשיבות גם למיתוג אותו תג העוגן על ידי קישור עם כתובת האתר (לדוגמה www.example.com) או שם החברה במספר וריאציות שונות כמו לדוגמה "שגיב SEO קידום אתרים בגוגל" וגם "שגיב קידום אתרים" וכו'
קישורים לאתר סמכות

גוגל מצהירים פעם אחר פעם כי הם מחפשים אחר תוכן איכותי אשר קולע למחרוזת החיפוש של הגולש! במקביל מדברים על כך מקדמי אתרים רבים שעדכון פינגווין הוסיף לרשימת הפרמטרים שלו פילטר שבודק אל מי אתם מקשרים ועד כמה האתר שלכם הוא בודד ברשת או שאתם מזכירים, מצטטים ומקשרים למשאבים סמכותיים ורלוונטיים לנושא בו הדף עוסק.
אזכורים במקום קישורים

דרך טובה להראות טבעי ברשת האינטרנט הוא להימנע מידי פעם מקישורים ולדאוג לאזכורים במקום! אזכורים הם אזכור ישיר של שם בית העסק שלכם לרוב לצד הטלפון והכתובת של בית העסק באתרי סמכות אשר מונעים מכם לפרסם קישורים. אז לא נורא.. לא חייב קישור – הדיבורים בין מקדמי אתרים ברשת הם שגם אזכורים עוזרים במיתוג ובניית נוכחות ברשת האינטרנט אז אל תפספסו.
רלוונטיות הקישור

רלוונטיות הקישור היא לא מונח חדש ופרמטר שתמיד התייחסתי אליו בספק. אחרי הכל הרבה תחומים קשורים זה לזה ובכל זה אין ספק כי כולנו מחפשים אתרים בתחומים דומים עם מילות מפתח דומות בדף כדי להשיג קישור איכותי. גם ברשת ההתייחסויות לעדכון פינגווין מלמדות כי מקדמי אתרים רבים חושבים שגוגל חידדו ושמו דגש על רלוונטיות הקישור כפרמטר ומעניקים חשיבות גדולה יותר לקישור רלוונטי לאתר שלכם.
גוגל Authorship

כאשר אנו מדברים על גוגל Authorship אנו מדברים על אותה תמונה שמופיעה בצד של תוצאות החיפוש אשר מציגה את הכותב או הבעלים של האתר ופעמים רבות מידע נוסף מאותו האתר. במאמר מבית mediashift מדברים על כך שפרופיל כותב פעיל אשר מחובר לאתר משפיע על כמות התנועה וגורם / אולי לא בצורה ישירה לשיפור במיקומי האתר ובכמות הCTR (אחוז ההקלקות על תוצאה של האתר שלכם).
אותות חברתיים

אותות חברתיים הם למעשה הפעילות של בית העסק ברשתות חברתיות ואזכורים של בית העסק, האתר או המותג על ידי משתמשים אחרים ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר, גוגל פלוס, לינקדין, מיספייס, פינטרסט ואחרות. גוגל וגם בינג הצהירו מספר פעמים כי אותות חברתיים הם פרמטר. האם עדכון פינגווין בא לשים דגש נוסף על אותות חברתיים?
קישורים מזיקים

מאז עדכון פינגווין 2.0 קיים רחש ורעש על השימוש בכלי disavow links מבית גוגל כדי להפטר מקישורי ספאם (אשר לרוב מתחרים עושים!) מתוך מחשבה כי קישורים אלו מדללים את פרופיל הקישורים שלכם ואפילו מזיקים למיקומים של האתר שלכם. במשך השנים הנחנו שגוגל לא יפעלו כך כיוון שזה מעודד ספאם מאת מתחרים אבל הדיבור "ברחובות" שנמאס לגוגל וכי קישורים ספאמריים לאתר שלכם מזיקים לכם! מה דעתם?
קישורים פנימיים

אחד הדגשים של עדכון פינגווין 2.0 הוא על ספאם שאתם עשיתם ואיך גוגל יכולים להוכיח שאתם עשיתם ספאם? כי הוא בתוך האתר שלכם! אם קישרתם בעמודים פנימיים בצורה ספאמרית ולא טבעית כלומר עם אותו תג עוגן בצורה שיטתית מבלי שמדובר על תוכן רלוונטי ואפילו יצרתם עמודים רק כדי לקשר אל אותו עמוד זאת כנראה בעיה בעיני גוגל. מה דעתכם? קישורים פנימיים מיותרים בין עמודים פוגעים בכם?
אובר אופטימיזציה

מינוח קשה שלא קל להבין מה בדיוק משמעותו הוא אובר אופטימיזציה (Over Optimisation). אם יצרתם עמודים רק כדי לקלוע למילות מפתח מסוימות ואין בהם תוכן של ממש כמו לדוגמה עמוד בשם "הובלות בתל אביב" וגם עמוד בשם "הובלה בתל אביב" אתם לא ממש מציעים תוכן איכותי לגולש ורק מנסים לעבוד על מנוע החיפוש בצורה ברורה מידי. עוד דוגמה היא דחיסה של מילות מפתח מחוץ להקשר כמו כותרת, ותת כותרת ופסקה של מילות מפתח מופרדות בפסיקים! מה הקשר? ברצינות!
בניית קישורים אחידה

אחת הדרכים בהם גוגל יכול לאתר בניית קישורים לא טבעית היא להסתכל על פרופיל הקישורים שלכם לאורך קו זמן. ספייקים / זינוקים בכמות הקישורים אשר מצביעים אל האתר שלכם בתקופה מסוימת (קישורים חדשים). שימו לב לבנות קישורים בצורה מדודה ומתמשכת. זה כמובן הגיוני שבצמוד לפרסום תוכן חדש יהיה איזשהו ספייק בכמות האזכורים אבל עמודי שירותים חשובים הם עמודים קבועים ולכן חשוב להקפיד על בנייה מתמדת ואחידה של קישורים.
אתרים רזים

אחד הדברים העיקריים בהם עוסקים עדכוני פינגווין לדורותיהם בשילוב עם עדכוני פנדה הוא להוריד את הערך של קישורים מאתרים רזים כמו אתרי מאמרים, אינדקסים, לוחות שונים ופורומים לא מקצועיים כלומר כאלו בהם האתר שלכם נמצא באיזה דף מבין 20 אלף דפים אחרים. לא שאין בכך ערך ובמיוחד אם יש תגובות ודירוגים על הרישום שלכם אלא שהערך של הרישום ירד משמעותית.
ריבוי דומיינים

הרעיון של ריבוי דומיינים לעומת כמות הקישורים (קל לחשב באחוזים) הועלה באדיבות התגובה של עמית מלכי (אז תודה עמית). פרמטר זה אשר הוכח לדעתי כמשפיע הוא כמות הדומיינים אשר מקשרים אל אתר מסוים לעומת כמות הקישורים בסך הכל. זה פרמטר הגיוני שגוגל יעשו בו שימוש וגם פרמטר שקל להם לחשב!
פיספסנו פרמטר לדעתכם?
אם אתם חושבים שעדכון פינגווין 2.0 מחפש פרמטרים נוספים אשר משפיעים על המיקומים של אתרים ברשת אתם מוזמנים לשתף אותנו על ידי השארת תגובה ואולי אפילו נעלה אותו להצבעת הגולשים.
אם אהבתם את המחקר בנושא עדכון פינגווין 2.0 נודה לכם אם תפרגנו לנו עם +1, לייק מפרגן או איזו מילה טובה. בנוסף אתם מוזמנים להרשם לרשימת התפוצה שלנו כדי להשאר מעודכנים בחדשות קידום אתרים בגוגל. בברכה, שגיב SEO.
31 תגובות